Presă

 • Leonardo Lambrea, director comercial UBM Agri Trade: Ca volum, în 2020, suntem undeva la 200.000 tone de cereale tranzacţionate, combinate cu şroturi de soia, iar ca venituri vom încheia cu 45 mil. euro
  Traderul de cereale şi şroturi de soia UBM Agri Trade, o companie cu acţio¬nariat româno-maghiar, a tranzac¬ţionat în 2020 un volum de cereale şi şroturi de soia similar cu cel de anul trecut, de circa 200.000 tone, însă cifra de afaceri va fi mai mare decât anul trecut, mergând spre 45 mil. euro, deoarece preţurile materiilor prime au crescut pe fondul secetei...
 • Producțiile agricole europene prin ochii Americii
  Ultimul raport USDA din 12 Mai nu a adus surprize semnificative asupra producțiilor așteptate în aceast an dar cel mai probabil a ridicat niște sprâncene în rândul analiștilor când vine vorba de consumul estimat. Neluând în calcul potențialele efecte ale crizei economice în care deja am intrat, Ministerul Agriculturii din SUA...
 • Impactul producției de soia asupra pieței mondiale
  După un an 2019 care a împiedicat fermierii americani să însămânțeze suprafețele dorite de soia, prezenta campanie oferă condiții optime că producția SUA să revină la recordul din anul agricol 2018/2019. Conform unui sondaj la care au participat 13 agenții de analiză a culturilor, fiecare prezentându-și propriile date înaintea influentului raport emis de Ministerul Agriculturii din SUA – WASDE – suprafața ce urmează a fi recoltată în toamna anului 2020 ar putea reveni la cca. 33,6 milioane hectare de la 30,3 milioane, anul trecut.
 • Srotul de soia - Așteptări vs. Realitate?
  Așteptările lunii Martie – volumul procesat al boabelor de soia. Cifrele optimiste afișate de Asociația Națională a Procesatorilor de Oleaginoase din SUA (NOPA) cu privire la volumul boabelor de soia procesate în primul trimestru al anului 2020 vor fi greu de menținut pe parcursul anului.
 • Șrotul de soia – normalitate în timpul stării de urgență?
  După o perioadă de aproximativ două luni în care au fost drastic decalate, producând creșteri de preț de până la 70 usd/tonă, fluxurile mondiale de șrot de soia și-au reluat ritmul normal. Doi dintre cei trei mari producători de boabe de soia, Brazilia și Argentina, se află în faza finală a recoltării, ambele confirmând producții îmbucurătoare de 123, respectiv 49 milioane de tone. În cazul Braziliei, producția de anul acesta reprezintă un record absolut în materie. Deși ambele state sunt în continuare lovite de pandemia COVID 19, producția și distribuția srotului de soia din fabricile locale continuă, cu mici restricții logistice.
 • Piața externă a cerealelor
  O nouă amânare – Președintele Trump a anunțat că nu s-a semnat o înțelegere la summitul din această săptămâna, însă a dat o estimare vagă că ar fi șanse că o înțelegere să fie semnată la summitul de luna viitoare;
 • Evoluția prețurilor din ultimele zile
  Prețurile grâului și boabelor de soia au crescut în special pe fondul inundațiilor din SUA și a perspectivelor favorabile în relația comercială SUA-China. Statele Unite se confruntă cu inundații puternice în Vest și Centru-Vest, provocate de cantități însemnate de ploaie și zăpadă aduse de un ciclon care a lovit zonele menționate. Această pune presiune pe prețurile produselor agricole, în special datorită întârzierii plantărilor.
 • Ubm Agri Trade – furnizorul de încredere al afacerii tale
  Ubm Agri Trade, parteneriatul româno-ungar, cu puternice cunoștințe, pe piața trading-ului își extinde portofoliul de produse, oferind clienților săi, pe lânga șrot de soia și alte cereale, cum ar fi: grâu panificabil, orz, porumb, soia și floarea soarelui.
 • Ubm Agri Trade – un nou furnizor al șrotului de soia în România
  Ubm Agri Trade a fost înființată în anul 2017, fiind un parteneriat româno-ungar cu puternice cunoștințe pe piața trading-ului regional de șroturi și cereale. Ubm Agri Trade are ca focus creșterea industriei locale furajere, comparativ cu multinaționalele deja existente pe piața agricolă românească al căror target este în special, exportul.
 • „Un trader de cereale maghiar a intrat pe piaţa locală printr-o asociere cu Leo Lambrea”
  Leo Lambrea, fostul şef al diviziei de trading a BriseGroup, a devenit asociat, cu o participaţie de 10% din acţiuni, în cadrul firmei UBM Agri Trade, parte a UBM Group, unul dintre cei mai mari traderi de cereale şi oleaginoase din Ungaria, care a intrat pe piaţa din Romania în vara acestui an.